Join GayCities, the fun way to discover the world
See where your friends and people like you are going and what they say about places and events worldwide.

« See All Washington DC Events
RUSA LGBT DC at the Capital Pride 2017
Saturday Jun 10 1:00pm-4:00pm in Washington DC
English text below.

Команда RUSA LGBT DC приглашает всех русскоговорящих ЛГБТ-граждан, ЛГБТ-беженцев, а так же всех наших друзей, союзников и партнеров присоединиться к нашей колонне на гей-прайде в Вашингтоне.

Два года назад мы прошлись одной группой вместе, для того чтобы показать что мы существуем. Год назад мы поддержали другие группы во время Гей-Прайда. В этом году мы решили организоватся в отдельную колонну по нескольким причинам.

Первая из них - выразить наше беспокойство новой иммиграционной политикой. Большая часть из нас иммигранты, у нас еще нет гражданства и мы считаем что наше будущее в Свободной Стране под угрозой.

Так же мы хотели бы показать нашим друзьям, что не все русскоговорящие и русские одобряют вмешательство Путина в выборы в США. Нас очень тревожит развитие ксенофобной ненависти в США и мы хотим напомнить всем нашим американским братьям и сестрам, что мы уже видели подобное. Мы видели, что происходило в наших странах и как шаг за шагом менялась к худшему ситуация с правами человека. Как итог многие из нас потеряли наши дома, наши семьи, наше прошлое.

Мы не хотим потерять наше Будущее. Мы призываем всех наших друзей и всех неравнодушных поддержать нашу команду и присоединиться к нашей колонне на Капитал Прайде 2017.

The team of RUSA LGBT DC is delighted to invite our Russian-speaking members and allies, of all genders, sexes, and sexual orientations to join us for a 2017 Gay Pride in Washington, DC.

Two years ago, we marched as a group to make a statement that we – the Russian-speaking LGBTI community – exist. In 2016, we supported other groups during the Capital Pride. We have come to a decision to march together a separate group—on our own—for a number of reasons.

First, we want to voice our concerns about new immigration policies. Most of us are immigrants to this country, citizens-to-be, who believe our future in the Free Country is at stake.

Second, we see important demonstrating to our friends and allies that speaking Russian or coming from Russia does not equate with approval of the Putin's regime and any possible meddling into 2016 US election.

Third, we stand with the Americans and are worried by a growing sentiment and bigotry in the country. We dare remind you that we have seen and lived this once. We witnessed this happening in many post-soviet countries, including alarming deterioration of human rights.

We lost our homes, families, and our past. But we do not intend to lose our future.

The team of RUSA LGBT DC calls on our friends and allies to join us for the 2017 Capital Pride this June.

plus minus toggle

Taras Shevchenko Statue
1511 22nd St NW
Washington, DC

Event on Facebook


WHAT'S NEARBY

The Fireplace 3.15
2161 P St., N.W.

Urbana 5
2121 P St NW

Palomar Washington DC 3.8
2121 P St NW

Residence Inn-Dupont Circle 0
2120 P St NW

Scion Restaurant 5
2100 P St NW